PAARDEN

Paarden, in alle disciplines, hebben veel baat bij chiropractische zorg. Wij, als eigenaren, ruiters en trainers, vragen onze paarden om opmerkelijke dingen voor ons te doen en zij tonen grote moed en vertrouwen in het leveren van hun beste prestaties. Chiropractische zorg is een geweldige manier om hen op topniveau te houden en waardering te tonen voor hun harde werk. Het bevordert verbeterde biomechanica, optimale beweging, meer mentale helderheid en een groter bewustzijn.

paardenicon_bruin
WANNEER MOET IK MIJN PAARD LATEN ONDERZOEKEN?

Net als bij onze auto is het beter om de olie en het water te controleren VOORDAT ie kapot gaat. Hetzelfde principe geldt voor uw paard. In de meeste gevallen zult u pas een probleem in uw paard opmerken als het lichaam niet meer in staat is om een onderliggend probleem te compenseren. Na verloop van tijd leiden compensatie patronen tot blessures en/of verminderde prestaties.Gekwalificeerde dieren-chiropractoren worden getraind om subluxaties in de wervelkolom en bijbehorende compensatie patronen te herkennen en aan te pakken.

Subluxaties hebben vaak geen zichtbare tekenen of symptomen totdat ze gedurende een bepaalde periode aanwezig zijn geweest.
Hier is een lijst van de meest voorkomende symptomen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van subluxaties:

Moeilijkheidsgraad zadelmakerij en/of paardrijden

Stijfheid in de laterale beweging van het lichaam en/of de hals

Verandering in gedrag

Onverklaarbare/periodieke kreupelheid

Verminderde prestaties

Huidtrekkingen

Abnormale gang en/of houding

Gebrek aan coördinatie

Meer weten over chiropractie?
Benieuwd naar de tarieven?